Dolgu

Botoks ve dolgu, enjeksiyonlarla yapılan kozmetik tedavilerdir. Minimal invazivdirler yani cerrahi içermezler.

Botoks, kasları geçici olarak zayıflatan nöro-toksin içerir. Böylelikle, yüz ifadelerinin neden olduğu çizgi ve kırışıklıkların görünümünü en aza indirmeye yardımcı olur. Dolgu tedavisi ise yaşlanma nedeniyle hacmini kaybeden alanlara dolgunluk katan bileşenler içerir. Bu yanaklarda, dudaklarda ve ağız çevresinde yaygındır. Uzmanlarımı ile sizleri Dolgu Botoks Kadıköy Klinik  Merkezimize bakliyoruz.

Botoks Nedir?

Yüz Botoksu Bakırköy

Botoks, göz çevresindeki kaz ayakları, kaş arasındaki kızgınlık çizgileri ve alındaki yatay çizgiler gibi dinamik kırışıklıkları düzeltmeye yardımcı olur. Botoks, bakteriden elde edilen botulinum toksininin saflaştırılmış bir şeklidir.

Botoks, enjekte edildiği kaslardaki sinir sinyallerini bloke ederek çalışır. Bu sinir sinyalleri kesildiğinde, etkilenen kas geçici olarak işlem dışı kalır. Böylelikle ince çizgiler ve kırışıklıklar giderilebilir.

Botoks sadece kas hareketinin neden olduğu kırışıklıklar üzerinde çalışır. Bunlar dinamik kırışıklıklar olarak bilinir ve genellikle “mimik çizgileri” olarak adlandırılır. Botoksun tedavi edebileceği en yaygın dinamik kırışıklıklar, kaşlar arasındaki dikey ve alındaki yatay çizgiler veya gözlerin etrafındaki kaz ayakları gibi üst yüzdeki çizgilerdir.

Botoks, yüzdeki yaşlanma veya güneş ve dış etkenler kaynaklı oturmuş (statik) veya şişkinlik nedeniyle ince çizgiler ve kırışıklıklar üzerinde çalışmayacaktır. Bunlar statik kırışıklıklar olarak bilinir. Statik kırışıklıklar yanaklar(burun köşesi ve dudak köşesi arası), boyun ve çene bölgelerindeki (dudak köşesinden çenenin iki yanına inen üzüntü çizgileri) çizgileri içerir.

Botoks kalıcı bir tedavi değildir. İşlem belli aralıklarla tekrarlamayı gerektirir. Devamlı kırışıklık azaltıcı etkiler için tekrarlanan tedaviler gereklidir. İlk kez botoks işlemine başlayan hasta için 3-5 ay olan seans aralıkları, işlemi düzenli yaptıran kişilerde seans aralığı giderek uzamaktadır.

Dolgu Tedavisi Nedir?

Dermal dolgu maddeleri ince dudakların hacmini kazanmasına yardımcı olabilir. Yumuşak doku doldurucular olarak adlandırılan dermal dolgular, hacim ve dolgunluk eklemek için cilt yüzeyinin altına enjekte edilmek üzere tasarlanmış maddelerdir. Dermal dolgu maddelerinde kullanılan maddeler:

Kemiklerde bulunan mineral benzeri bir bileşik olan kalsiyum hidroksiapatit.

Cildinize dolgunluk kazandıran vücuttaki bağ dokuda bulunan sıvı hyaluronik asit.

Poliakrilamid, vücutla uyumlu şeffaf bir jeldir.

Polilaktik asit, cildi daha fazla kollajen yapmaya teşvik eder. Ve bunun gibi çeşitlendirilebilir. Her dolgu maddesi her alan için uygun değildir. Hangi dolgu maddesinin sizin için daha uygun olduğuna profesyonel bir hekimin muayene ile karar vermesi uygun olacaktır.

Bunların her biri farklı yaşlanma belirtileri veya diğer kozmetik sorunların tedavisi için tasarlanmıştır. Çalışma süreleri ve ne kadar etkili oldukları da değişmektedir. Bazı dolgu maddeleri ortalama 6 ay, bazıları ise 1,5- 2 yıl veya daha uzun etkisini koruyabilir. Dolgu maddelerinden bazıları vücudumuzla uyumlu eriyebilen özellikteyken, bazıları kalıcı dolgular sınıfına girer. Medikal estetikte hasta sağlığını da ön planda tutarak hizmet veren bir bölüm nedeniyle vücuda bio uyumluluğu yüksek eriyebilen dolguları medikal estetikte daha çok kullanılmaktadır.

Farklı dermal dolgu türleri, farklı yaşlanma belirtilerini tedavi etmek için tasarlanmıştır. Seçilen dolgu maddesine bağlı olarak dolgu tedavisi ile:

İnce dudakları dolgunlaştırmak.

Yüzdeki sarkmış alanları lifting (asıcı kaldırıcı) etkisinden faydalanılarak iyileştirmek, geliştirmek veya doldurmak.

Çökmüş gözaltlarına hacim kazandırmak.

Özellikle alt yüzdeki statik kırışıklıkları yumuşatmak mümkündür.

Statik kırışıklıklar genellikle ciltte kollajen ve elastikiyet kaybının bir sonucudur. Özetle, botoks ve dolgu maddeleri arasındaki temel farkları özetleyecek olursak;

Botoks: Mimik ifadelerinin neden olduğu kırışıklıkları ve çizgileri gidermek için aktivetisini azaltır. Etkisi 3-4 ay sürer.

Dermal dolgu maddeleri: Hacim kaybeden alanları doldurmak için hyaluronik asit ve benzeri maddeler kullanır. Etkisi hangi dolgu maddesinin kullanıldığına bağlı olarak değişir.

Alanında uzman olan bir hekim tarafından uygulanması zorunludur. Özel Zen Poliklinik ekibini daha yakından tanımak için bizimle iletişime geçin…

Memnuniyet

90%
  • Müşteri İlişkileri
  • Güleryüz
  • Personel Deneyimi
Leave A Reply

Your email address will not be published.